logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenObjectenTassenBoek & Foto

Boek & Foto bij Galerie van Slagmaat

Mariëlle de Valk-Langeslag (1963 Woerden; autodidact) fotografeert met ontzettend veel plezier in de natuur. De afgelopen vijf jaar heeft zij haar eigen stijl ontwikkelt, waarin ze laveert tussen ontwapenend en onheilspellend, doch immer uitnodigend. Haar soms onconventionele werk leverde al menige vakprijs en eervolle vermelding op.

Ik kwam haar fotografie een paar jaar terug via Facebook op het spoor. Wat ik daar zag was niet die ene toevalstreffer, maar een gedreven fotografe die alleen het beste van haar werk laat zien. Chapeau!

In de expositie in Woerden is de Hollandse natuur te zien, maar Mariëlle fotografeert ook in het buitenland. Op dit moment wordt gewerkt aan een coffeetable book met foto’s die zij maakte bij de Masaï in Kenia.

De expositie van Mariëlle de Valk is elke vrij- en zaterdag van 10-17 uur te zien van 9 augustus tot en met 14 september 2019; zie Openingstijden op HOME voor de extra openstellingen.

The dark way out Whats behind the hill?
The dark way out Whats behind the hill?
The man in the mist Standing all alone
The man in the mist Standing all alone

Susanne Middelberg (1968; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde met portretten in de galerie, maar ze maakte ook beeldige bloemfoto's. Die zijn nog steeds verkrijgbaar!

Susanne is een rijzende ster in de kunstwereld. Haar werk valt de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen, waaronder de Monochrome Awards, ND Awards, IPA awards en Fine Art Photography Awards.

Susanne Middelberg Susanne Middelberg

Susanne Middelberg

De Haagse papierkunstenares Imre van Buuren (1969; Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) maakt unieke receptie- of herdenkingsboeken, met bijpassende dozen die op zichzelf al schitterende stillevens zijn. Imre bindt de boeken met de hand, uit verschillende papiersoorten van dun tot dik. Ze lijmt, stempelt, vouwt en vlecht. Hier en daar rijgt ze als versiering draadjes door pagina’s. De boeken zijn al pareltjes zónder dat er iets in geschreven wordt.

Imre van Buuren

Livre de souvenirs ‘Bella’

Imre van Buuren

Les fleurs parfument le vent

Geert Lemmers (1948 Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) exposeerde twee keer solo in de galerie, in 2016 en in 2018/19 met zijn fine photo art. Vanwege het succes is zijn werk -op bestelling- permanent verkrijgbaar in de galerie, en er is een bak met studies en proefdrukken voor een mooi prijsje.

Geert Lemmers

Geert Lemmers - Amsterdam Opus 33

Cahiers met gedichten van Gerrit Luidinga (1942 Den Helder – 2019 Woerden; we zullen hem missen!). Levensgenieter, markante Woerdenaar, (co-)auteur van kunstboeken, Johfra kenner, kunstbeschijver vol passie.

Luidinga schreef als dichter ‘in obscuro’ ruim 3.000 gedichten voordat hij met zijn werk in de openbaarheid trad. Zijn cahiers bevatten een selectie van werk vanaf 1991 en zijn verluchtigd met enkele foto’s van bevriende fotografen: Hans van Ommeren, Marianne Dams, Bart van Ulden, Robin van der Bij en Carla Vermeend. Cahier 5 Verhelderemanen is ook verkrijgbaar in een box, met fotokaarten van Carla Vermeend.

Gerrit Luidinga

Gerrit Luidinga

Woordkunstenares Petra Bakker draagt regelmatig & op aangename wijze voor in de galerie. Haar gedichten zijn verrassend, verwonderlijk en volwassen. Ze verzamelde haar mooiste werk in de DichtDoos. Deze geweldig mooi vormgegeven doos bevat 29 losbladige gedichten, 5 foto’s en 1 cd met 14 gedichten van Petra op muziek van gitarist Herwin Brillemans. LEUK: Ze exposeert als Versierster met verfijnde sieraden van (glas)kralen tm 25 mei in de Expositieruimte van de galerie!

Petra Bakker

Petra Bakker (foto: drukwerkstudio.nl)

Ook in de galerie verkrijgbaar: het prachtige fotoboek ‘Verweven’ van de Woerdense fotograaf Barend Houtsmuller. Barend is gefascineerd door de verbeelding van het mysterie, waarin sensualiteit de boventoon voert. Hij fotografeert op urbex-locaties, die verlaten en vergeten zijn. Zijn modellen dragen creaties van de Harmelense textielkunstenares Lia (Luijendijk) van Kesteren.

Barend Houtsmuller

Barend Houtsmuller - Verweven

Het werk in de galerie inspireert dichters en zij dragen hun scheppingen onregelmatig voor tussen de kunst. Zo ook Marco van der Bij die zijn mooiste gedichten bundelde in ‘Later’. Verder verkrijgbaar van lokale helden o.a. : Sluiers en sleutels – dichtbundel van Marijke Abbink, De tijd van ons leven – dichtbundel van Marcel de Roos, Laatste zwaai – columns met schilderijen van Trudy ten Have, Woerden binnen de stadsgracht, 2e herziene druk – fotoboek over Woerden toen en nu door Peter de Jeu, Lex Albers en Fedor Kooijman, De schoonheid van het gemiddelde- fotoboek van Jasper van den Ham.

Marco van der Bij Marijke Abbink

Marcel de Roos Trudy ten Have

Peter de Jeu, Lex Albers en Fedor Kooijman

Jasper van den Ham