logo
kunst & design

Boek & Foto bij Galerie van Slagmaat

Susanne Middelberg (1968; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde met portretten in de galerie, maar ze maakte ook beeldige bloemfoto's. Die zijn nog steeds verkrijgbaar!

Susanne is een rijzende ster in de kunstwereld. Haar werk valt de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen, waaronder de Monochrome Awards, ND Awards, IPA awards en Fine Art Photography Awards.

Susanne Middelberg Susanne Middelberg

Susanne Middelberg

De Haagse papierkunstenares Imre van Buuren (1969; Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) maakt unieke receptie- of herdenkingsboeken, met bijpassende dozen die op zichzelf al schitterende stillevens zijn. Imre bindt de boeken met de hand, uit verschillende papiersoorten van dun tot dik. Ze lijmt, stempelt, vouwt en vlecht. Hier en daar rijgt ze als versiering draadjes door pagina’s. De boeken zijn al pareltjes zónder dat er iets in geschreven wordt.

Imre van Buuren

Livre de souvenirs ‘Bella’

Imre van Buuren

Les fleurs parfument le vent

Geert Lemmers (1948 Beneden Leeuwen; Fotovakschool Apeldoorn, vrije richting) exposeerde twee keer solo in de galerie, in 2016 en in 2018/19 met zijn fine photo art. Vanwege het succes is zijn werk -op bestelling- permanent verkrijgbaar in de galerie, en er is een bak met studies en proefdrukken voor een mooi prijsje.

Geert Lemmers

Geert Lemmers - Amsterdam Opus 33

Cahiers met gedichten van Gerrit Luidinga (1942 Den Helder – 2019 Woerden; we zullen hem missen!). Levensgenieter, markante Woerdenaar, (co-)auteur van kunstboeken, Johfra kenner, kunstbeschijver vol passie.

Luidinga schreef als dichter ‘in obscuro’ ruim 3.000 gedichten voordat hij met zijn werk in de openbaarheid trad. Zijn cahiers bevatten een selectie van werk vanaf 1991 en zijn verluchtigd met enkele foto’s van bevriende fotografen: Hans van Ommeren, Marianne Dams, Bart van Ulden, Robin van der Bij en Carla Vermeend. Cahier 5 Verhelderemanen is ook verkrijgbaar in een box, met fotokaarten van Carla Vermeend.

Gerrit Luidinga

Gerrit Luidinga

Woordkunstenares Petra Bakker draagt regelmatig & op aangename wijze voor in de galerie. Haar gedichten zijn verrassend, verwonderlijk en volwassen. Ze verzamelde haar mooiste werk in de DichtDoos. Deze geweldig mooi vormgegeven doos bevat 29 losbladige gedichten, 5 foto’s en 1 cd met 14 gedichten van Petra op muziek van gitarist Herwin Brillemans. LEUK: Ze exposeert als Versierster met verfijnde sieraden van (glas)kralen tm 25 mei in de Expositieruimte van de galerie!

Petra Bakker

Petra Bakker (foto: drukwerkstudio.nl)

Ook in de galerie verkrijgbaar: het prachtige fotoboek ‘Verweven’ van de Woerdense fotograaf Barend Houtsmuller. Barend is gefascineerd door de verbeelding van het mysterie, waarin sensualiteit de boventoon voert. Hij fotografeert op urbex-locaties, die verlaten en vergeten zijn. Zijn modellen dragen creaties van de Harmelense textielkunstenares Lia (Luijendijk) van Kesteren.

Barend Houtsmuller

Barend Houtsmuller - Verweven

Het werk in de galerie inspireert dichters en zij dragen hun scheppingen onregelmatig voor tussen de kunst. In de galerie zijn dichtbundels verkrijgbaar van lokale dichters. Sommigen lieten zich inspireren door kunstwerken in de galerie en de meeste hebben hun scheppingen wel eens voorgedragen tussen de kunst. Verkrijgbaar: de eerste dichtbundels van Merel Donkers en Modern Monk, Later als ik groot ben van Frieda de Geest-de Jong, Sluiers en sleutels van Marijke Abbink, De tijd van ons leven van Marcel de Roos, Laatste zwaai (columns met schilderijen) van Trudy ten Have. Nieuw in de collectie zijn twee boeken van Marie Christine ten Doesschate, namelijk het kinderboek ‘Libelle’ met illustraties van Joke Rijneveen - waarvan een deel nog te koop is! - en de dichtbundel ‘Je ziel is een bloemenveld’.

Joke Rijneveen Joke Rijneveen

Merel Donkers Marijke Abbink

Marcel de Roos Trudy ten Have

Modern Monk