logo
kunst & design

Schilderijen bij Galerie van Slagmaat

Wat is het heerlijk om Joke Rijneveen (1950; Academie voor Beeldende Vorming Amersfoort) en haar schilderijen weer in Woerden te zien!

De hoofdexposante bracht meer dan dertig werken mee die samen een uitstekende indruk geven van haar kunnen.

Joke schildert haar landschappen meestal met het paletmes en even zo vaak voegt ze een minutieus geschilderd detail toe. Haar liefde voor de natuur spat van het doek af.

Bij haar figuurstukken zijn terugkerende onderwerpen -verlaten landschappen, het strand, circustenten, optochten - misschien wel samen te vatten onder de noemer ‘onderweg zijn’, soms letterlijk maar ook in figuurlijke zin. Joke zelf staat niet stil. Zij blijft zich verwonderen, blijft onderzoeken, blijft zich afvragen HOE en wat ALS. Ze schildert haar zoektocht met vakmanschap én liefde.

Bij het illustreren van het kinderboek ‘Libelle’ heeft ze zich laten leiden door het verhaal dat Marie Christine ten Doesschate schreef. De beeldige illustraties in olieverf op doek (20 x 20 cm) zijn te koop voor een aantrekkelijk prijsje.

De expositie van Joke is elke vrij- en zaterdag te zien van 10-17 uur. Of maak een afspraak voor een ander moment. Klik HIER en maak een keuze uit de beschikbare dagen en tijdstippen (ca 1 week vooruit; tot 4 uur van te voren te boeken) of bel Mariëtte op tel. 06 4872 9544.

Joke Rijneveen Joke Rijneveen

‘Blind vertrouwen’ – Joke Rijneveen, olieverf op doek, 40 x 80 cm en detail

Joke Rijneveen Joke Rijneveen

‘De Wintervorst’ – Joke Rijneveen, olieverf op doek, 40 x 60 cm en detail

Joke Rijneveen Joke Rijneveen

Twee illustraties voor boek ‘Libelle’- Joke Rijneveen, olieverf op doek, 20 x 20 cm

Debby van Zon (1965; Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten) exposeerde begin 2020 met haar levendige stillevens in de galerie: stillevens met modern serviesgoed en een parmantig rondstappende vogel! De handbeschilderde stammetjes met vogels zijn nog steeds verkrijgbaar in de galerie.

Boomstammetjes

In het voorjaar van 2019 exposeerde Justyna Pennards-Sycz (1969 Polen; HKU) Ik kon het niet laten om een paar kleine kleurrijke schilderijtjes uit de serie Childhood Memories op te nemen in de collectie.

Justyna Pennards-Sycz Justyna Pennards-Sycz

The shadow of childhood dreams        Window (30 x 40 cm)
(40 x 20 cm)