logo
kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenObjectenTassenBoek & Foto

Objecten bij Galerie van Slagmaat

Mo Cornelisse (1965 Enschede; Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken SBB) is een onorthodox keramiste. Ze zoekt de grenzen op van het materiaal en maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen om tot vernieuwende producten te komen. Ze maakt porseleinen portretten volgens een uniek proces, met een 3D-print als basis. In de galerie zijn ook Melting vases ‘Black Stripe’ met wit- of geelgouden rand te zien. Hiervoor werd ze geïnspireerd door de smeltende poolkappen.

Mo Cornelisse Mo Cornelisse

Mo Cornelisse

Babette Degraeve (Brugge, België 1965; Hogeschool voor de Kunsten Arnhem) exposeerde twee keer solo in de galerie. Een selectie van haar kleinere werk is permanent verkrijgbaar in de galerie. Babette maakt puur werk. Het raakt. Het is prachtig en zorgvuldig uitgevoerd.

Andere kunstenaars zullen niet snel een dood ratje in brons uitvoeren. Babette wel. Zij gebruikt brons om de ‘Schoonheid van de overgave’ zichtbaar te maken. Het is wonderlijk: alle negatieve associaties vallen weg. Het glanzende, onvergankelijk brons maakt het diertje toegankelijk, vertederend en zelfs tactiel.

Babettes serie ‘Kleine jongetjes van binnen’ heeft een zekere lichtheid. Ze weet in een sculptuur een herinnering te vangen die voor velen herkenbaar is, zonder sentimenteel te worden..

Babette Degraeve Babette Degraeve

Pup, brons, opl 7, ca 12 x 10 x 8 cm & Lappenpopje, brons, unica, ca 25 x 15 x 8 cm

Sinds een tijdje zijn in de galerie unieke mensjes van Elisabeth Kaldeway (1979 Oldebroek; HKU) verkrijgbaar, geïnspireerd op Egyptische goden die vaak een dierenkop hadden.

Het werk van Elisabeth gaat over mensen. Het fascineert haar vooral wat er zich afspeelt in en tussen mensen. Dat zie je. Ze geeft ruimte aan verstilde kleine verhalen. Geen grote politieke thema’s, maar universele gevoelens als onzekerheid, verlangen naar contact, eenzaamheid en onmacht.

Elisabeth Kaldeway Elisabeth Kaldeway

Inkt – gebakken polymeerklei ca 10 x 20 x 10 cm & Slapers - gebakken polymeerklei ca 5 x 25 x 15 cm

De producten van keramiste Ingrid Wens (1975; Fontys Hogeschool Tilburg) zijn stoer en frêle ineen. Ze draaide kommetjes voor een wijntje, koffie of een knabbeltje. Ze vormt sierborden uit plakken klei in een mal. Haar keramiek werkt ze af met terra sigillata en een glanzend wit glazuur dat zijn eigen weg zoekt. Soms versiert ze haar werk volgens een zelf ontwikkeld proces met een lithografische afdruk van een bloemendessin. Maar niet te braaf.

Ingrid Wens Ingrid Wens

Ingrid Wens

Alex Feenstra (1975; Grafisch Lyceum Amsterdam) heeft een creatieve geest en op zijn tijd rolt daar een product uit. De Woerdenaar laat zich vaak inspireren door urgentie en zo ontwierp hij een hanger ten behoeve van Unicef.

Vervolgens bedacht hij een handige opvouwbare boekenstandaard Paper Pop-up BOOK STAND. Hiermee toon je je lievelingsboek (of fotoalbum, liederenboek, etc.) op je favoriete pagina’s. Niet meer nodig? Vouw plat op tot de volgende keer. Voor boeken van A6-A4, en max 1,5 kg.

Alex Feenstra Alex Feenstra

Alex Feenstra