logo
kunst & design

Routebeschrijving naar Galerie Van Slagmaat

LET OP: Sommige navigatiesystemen vragen of u naar de Leidsestraatweg in Harmelen (gemeente Woerden) wilt. Nee dus! De routebeschrijving staat onder de foto van de schoorsteen.

Galerie Van Slagmaat is gevestigd aan Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden.

Tot 2005 was in dit monumentale pand Wasserij Johanna gevestigd, een begrip in Woerden en omstreken. Al in 1770 werd op deze plek een wasserij gesticht die in 1871 overgenomen werd door overgrootvader Huibert van Slagmaat en zijn eerste vrouw, Johanna.

Mariëttes overgrootmoeder Maria - de ‘Wed. H. van Slagmaat’ uit de tekst op de gevelsteen - bouwde de onderneming begin vorige eeuw uit en zette het huidige pand neer.

Haar grootvader Paul en vader Cor volgden op, tot de laatste in 2005 besloot te stoppen.

Schoorsteen achter Galerie Van Slagmaat

Routebeschrijving auto

Vanaf de A12, afslag Woerden (afslagnr. 14): Volg Woerden West / Zegveld, volg Zegveld, na de ophaalbrug over de Oude Rijn rechtsaf, dit is de Leidsestraatweg.

De Galerie is gevestigd op Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden, aan de linkerzijde van het laatste deel van de straat, net voorbij de laatste zijstraat (Baanstraat), naast Stomerij TipTop en tegenover Conceptstore Uit je Kunst (nr 35).

Parkeren: Tot de Baanstraat en in straten achter de Leidsestraatweg kunt u gratis parkeren. Voor de deur van de galerie is het betaald parkeren van maan- tm zaterdag 09.00 tot 18.30 uur. Buiten die tijden gratis, ook op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Tarief € 0,50 per kwartier, maximum parkeerduur 4 uur. Betaling via kentekenparkeren, met een app, pin of creditcard.

Betaald parkeren kan ook in parkeergarage Castellum aan de Meulmansweg. Neem uitgang Meulmansweg, ga linksaf (Meulmansweg), ga na de haven linksaf (Westdam), ga rechtdoor bij de kruising (Leidsestraatweg). De galerie zit na 400 meter aan de rechterzijde van de straat.

Vanaf NS-station Woerden

Lopen: Uitgang Stationsplein-Noord, richting Centrum: rechtdoor Stationsweg over de brug linksaf Oostdam bij de kruising de wandelstraat in (Voorstraat) aan het einde rechtdoor Westdam over de brug rechtdoor: Leidsestraatweg De galerie zit na 400 meter rechts.

Bus: Vanaf het station en vanuit de omgeving van Woerden is de galerie ook per bus te bereiken. Kijk voor actuele informatie op www.9292.nl. Kunt u de weg niet vinden, bel dan gerust: 06 487 29 544!